Programma winter 2016(On)Geluk in de Nacht van het Archief


Dinsdag 31 oktober 2017

Aanvang: 18.30 (elke 20 minuten tot 22.00)

Locatie: Regionaal Archief Rivierenland, Tiel


Een special bijeenkomst bij het Regionaal Archief Rivierenland. Alle lichten zijn uit. Het archief is gesloten. Vanuit de dossiers klinkt een zacht geritsel en een nauwelijks hoorbare zucht. Al jaren liggen zij hier opgeborgen, op zoek naar de eeuwige rust. Op dinsdag 31 oktober sijpelen zij uit hun dozen: de mysterieuze, waargebeurde verhalen vol heksen, doodslag en geestverschijningen. Reis door de donkerste geschiedenis van het rivierengebied en ontdek de gruwelijkheden die zich hier hebben afgespeeld.Op Halloween, dinsdagavond 31 oktober 2017 kunt U de engste verhalen beleven in het Regionaal Archief Rivierenland. 
Gratis voor iedereen vanaf 9 jaar (onder begeleiding van een volwassene). Wilt U verzekerd zijn van een plek, reserveer dan via aanmelden@nachtvanhetarchief.nl
De eerste verhalentour start om 18:30u, dan elke 20 minuten tot 22:00u.Voor meer informatie: www.nachtvanhetarchief.nl


'Geen heden zonder verleden'


Woensdag 15 november 2017

Aanvang: 20.00 (inloop vanaf 19.30)

Locatie: Het Klokhuis, Jeugdlaan, Beesd


“Geen heden zonder verleden” is het onderwerp van de lezing door Gerrit Sterrenberg uit Hellouw en Jaap de Cock uit Herwijnen.


Als vervolg op onze recente voorjaarsexcursie naar Asperen, om meer over de geschiedenis van onze mede inwoners in toekomstige Gemeente West Betuwe te horen, hebben we nu een boeiende lezing over de geschiedenis van de Waaldorpen, Hellouw, Herwijnen en Vuren voor u georganiseerd. Wij hopen op een grote opkomst.
De kerk van Buurmalsen


Zaterdagmiddag 9 december 2017

Aanvang: 14.00

Locatie: Hervormde Kerk, Rijksstraatweg 11, Buurmalsen


Dick van Maaswaal en Martin IJzerman geven deze middag een historisch overzicht van de geschiedenis van de kerk in Buurmalsen en een toelichting op de schilderijen van deze toren en kerk.

Prominent ziet u uit de verte de torenspits van dit eeuwenoude kerkje in Buurmalsen. Een monument vooral ook door de muurschilderingen, die zich in de kerk en onder de toren bevinden. Wij heten u van harte welkom op deze lezing.