Mededelingen van de Historische Kring West-Betuwe


Mededelingen is het lijfblad van de Historische Kring West Betuwe (HKWB). Het verschijnt drie maal per jaar en alle leden krijgen het gratis thuis bezorgd.


Met zo’n veertig pagina’s per nummer biedt iedere uitgave van het tijdschrift een scala aan onderwerpen met voor elk wat wils. Variërend van doorwrochte artikelen over de middeleeuwse lokale adel, verdwenen kastelen en baksteenfabrieken, oorlogsherinneringen van (oud-)inwoners tot aan de jongste geschiedenis uit het gebied tussen Lek en Waal en ten westen van het Amsterdam-Rijnkanaal. Uiteraard geďllustreerd met veel oud beeldmateriaal.


Dankzij de ruilabonnementen met verwante verenigingen in de wijde omgeving, is er in elk nummer de vaste rubriek ‘Wat de aandacht trok in andere bladen’. Door velen zeer gewaardeerd, omdat zo een overzicht ontstaat van wat er elders allemaal over de streekgeschiedenis geschreven wordt. De rubriek ‘Boekbesprekingen’, met recensies van nieuw verschenen boeken met een historisch onderwerp uit de streek, completeert het geheel.


Klik hier voor een overzicht van de inhoud van de meest recente uitgaven van Mededelingen.


Op deze website is een database te vinden waarop gezocht kan worden naar onderwerpen, plaatsen en personen die sinds 1972 in ‘Mededelingen’ aan de orde zijn geweest. Er wordt permanent aan de database gewerkt om deze compleet te krijgen.


Een overzicht van wat er tussen 1972 tot 2000 aan artikelen is verschenen, staat ook op de dubbel-cd ‘Historische Tijdschriften Gelders Rivierengebied’, uitgebracht door Stichting Historic Future. Nog verkrijgbaar bij de stichting maar ook via (€ 35).


Heeft u een onderzoek gedaan, dat een historische link heeft met ons werkgebied, dan is de redactie geďnteresseerd in uw artikel. Uiteraard in overleg.

Het redactieadres is:

Jonagold 3
4116 HD Buren

Of klik hier om een e-mail te sturen!


Redactie: Arthur Hanselman en Gert de Kruijff (vormgeving).


Het register op de inhoud van 'MEDEDELINGEN' is ook online beschikbaar. Klik hier om de registers te openen.