Bibliotheek HKWB


On-line zoeken in de bibliotheek van de Historische Kring West Betuwe


Sinds kort is het mogelijk om snel een eenvoudig te zoeken in het boekenbestand van de Historische Kring West Betuwe. Door de nauwe samenwerking met het Regionaal Archief Rivierenland (RAR) kan de Historische Kring nu ook gebruik maken van het digitale archiefsysteem van het RAR.

 

Zoeken gaat eenvoudig via deze link.

 

Hoe te zoeken?

Dit gaat heel eenvoudig. Het is niet nodig om een account aan te maken om de bibliotheek te doorzoeken.

U kunt zoeken in de catalogus door het zoekvenster open te klappen. Klik op het pijltje naast het grijze venstertje. U kunt vervolgens willekeurige zoektermen ingeven door te zoeken in alle beschrijvingsvelden, alleen in de titel, op naam van de auteur(s), de plaats en de periode van uitgave. U kunt u zoekresultaat sorteren op titel, auteur of laatste wijziging. Met 'laatste wijziging' vindt u snel de nieuw toegevoegde titels.

Reserveren gaat (nog) niet via dit zoeksysteem. Daarvoor dient u nog altijd contact op te nemen met onze bibliothecaris Ben Molthoff.

 

Waar is de bibliotheek en wat zijn de openingstijden?

De bibliotheek van de Historische Kring West-Betuwe is steeds voorjaar 2017 gevestigd in het multifunctionele centrum De Pluk in Geldermalsen.


De bibliotheek is geopend op elke eerste en derde woensdagmiddag van de maand van 14.00 tot 15.30 uur. Het adres luidt: Rijksstraatweg 64, 4191 SG, Geldermalsen


Wilt u de bibliotheek bezoeken dan hoeft zich in de Pluk niet te melden. U kunt bij binnenkomst direct doorlopen naar de eerste etage via de trap. Bovenaan de trap rechts aanhouden en weer rechts de hal in. U loopt dan al snel rechts langs een ruimte, het voorportaal van de bibliotheek. Dan naar rechts en dan ziet u rechts onze ‘deur’. Uiteraard kunt bij de receptie ook altijd de weg vragen.


U kunt ook een telefonische afspraak maken met de bibliothecaris Ben Molthoff via 0345-572406 (tussen 19.00 en 22.00). De tweede bibliothecaris is Wim van de Anker uit Geldermalsen.